8 Ara 2011

Tesettürlüyüm.. Gururluyum. Çünki..

Tesettürlü bayanların daimi üç ayrıcalığı özel olmak, farklı olmak ve mutlu olmaktır.. Bu duyguları çok erken yaşayanlardanım.
Özeliz.. Çünki, Haktan gelen emri yerine getiren bir kısım insan topluluğuna dahiliz. Bu azınlığa dahil olmak insana mükemmel bir gurur verir. Hele de, bir tesettürlü Müslüman olarak insanları kendinize özendirme görevinizin olduğunu bilmek her gün giyinirken o gururu size sessiz sessiz hissettirir.
Farklıyız.. Çünki, diğer büyük topluluk bazı dayatılmış kıyafetlere mecbur iken bizim bir home tarzımız ve bambaşka bir out tarzımız var. Bu, tesettürlü bayanın giyim tarzına göre değişir. Fakat ben kendi tarzımı ele almak zorunda kaldım. Ne de olsa kişi en iyi kendisini bilir, tanır. J
Biz Türk Müslümanlar, dışarıda dantelli çarşaflar giyen, şemsiyeleriyle, çantalarıyla dikkat çeken, evde ise saçlarını elmaslarla süsleyip, ya gümüş simle işlenmiş kadifeler içinde ya da yeri gelince alafranga kıyafetler içinde boy gösteren, yabancı misafirlerin gezi-hatıra kitaplarında anlata anlata bitiremediği bir ecdadın torunlarıyız.
Biraz dikkat ister fakat bu güzelliği iyi değerlendirebilirsek hem alışverişimiz eğlence olur hem de tarzımız mükemmel.
Ama en önemlisi mutluyuz.. Çünki, Hakkın emrini yerine getiren şahıs olmanın birçok faidesi var. Bunları bir cümlede özetlemek en güzeli. Dünya ve Ahiret saadeti. Bu cümlenin içerdiği anlamı açmak er kişi karı. Fakat her sıradan kişiden biri olarak ben bile bunu kitaplara sığdıramam.
(Burada kişinin aklına şu gelebilir. Sadece örtünmekle Dünya ve Ahiret saadeti elde edilebilir mi? Namazlarını gerektiği gibi kılan, diğer oruç, zekat, hac gibi şartları yerine getiren ve insanlara zararı değil faidesi dokunan kişiler için yazıyorum. Zaten örtülü bir kişiden beklenen güzellikler bunlardır. )
Allah-u Teala’nın bu vaadi insan için huzur, eman, bereket, saadet, muvaffakiyet ve daha nice güzellikler içerir.
Sonuç olarak.. Kalbimin en derinlerinden hissederek söylüyorum ki; tesettür içinde olmak benim en gurur verici hasletimdir.



2 yorum:

  1. Çünki değil "çünkü"dür.

    YanıtlaSil
  2. Kelimenin aslını araştırırsaniz hata yapmamış olduğumu görürsünüz. Gerçi bunu türkçe bilen herkesin bilmesi gerekir.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails