24 Eki 2012

Lezzet Denemeleri: Nar Peltesi

Yusufuma ekşi nar yediremediğim için Lezzet dergisinde gördüğüm tarifi uyguladım. Tatlı tatlı yedi bebişim. Narlar biraz tatlı olsaydı pudra şekerini iptal edip, yerine en son az bişiy bal ekliycektim.
 
Gerekli Malzeme:
2 nar
2 su bardağı su
2/3 su bardağı pudra şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
Süslemek İçin:
Çırpılmış krema
Nar tanesi
File badem
 
Hazırlanışı:
Narları ortadan ikiye kesip narenciye sıkacağı ile narların suyunu sıkın ve tencereye alın. Su, şeker ve suda çözülmüş nişastayı ekleyin. Orta ateşte sürekli kaıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı kaselere paylaştırıp buzdolabında soğutun. Üzerini krema, nar tanesi ve file bademler ile süsleyerek servis yapın.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails