31 Eki 2012

Lezzet Denemeleri: Pekmezli Muhallebi

 
Ve bebişimin yeni maması :) Yine Lezzet dergisinden denedim.
Tabi yine evde olmayan malzemelerin yerine farklı şeyler kullandım ve bebeğim yiyemeyebilir diye kuru üzüm kullanmadım. Bebişim çok sevdi.
 
Tarifi:
 
GEREKLİ MALZEME
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım çay bardağı toz şeker
2/3 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı pekmez
1 paket vanilya
 
ÜZERİ İÇİN
Kakao
Ceviz İçi
 
HAZIRLANIŞI
Süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı bir tencereye alın. Süt ve pekmezi ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kısık ateşe alıp 2-3 dakika kaynatın ve ocaktan alıp mikserle çırpın. Kuru üzümleri ekleyip karıştırın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince üzerine kakao serpiştirip cevizle süsleyin ve servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails