26 Kas 2012

Lezzet Denemeleri: Patatesli, Kaşarlı Pidecikler

 
 
Yine, yeni lezzet denemem Lezzet dergisinden :)
 
Patatesli ve Biberiyeli Pidecikler
GEREKLİ MALZEME
1 yumurta
100 gr tereyağı, yumuşatılmış
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un
 
İÇ HARCI İÇİN
 
1 soğan
3 patates
1 kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 dal taze biberiye
 
ÜZERİ İÇİN
 
1 yumurta sarısı
Susam
 
HAZIRLANIŞI
 
Patateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Küp doğranmış biberi ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin. Haşlanmış patates, tuz, karabiber, pul biber ve doğranmış biberiye yaprağı ilave ederek karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tereyağı, yoğurt, tuz, süt, ayçiçek yağı ve yumurtayı geniş bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamurdan iri parçalar kopartıp unlanmış zeminde merdane ile açın. Bardak ağzı ile yuvarlaklar kesin ve içlerine patatesli harçtan paylaştırıp kenarlarından kapatarak pide şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip kenarlarına yumurta sarısı sürün. Susam serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. (Ben iç harcı soğansız yaptım ve üzerine ince birer parça kaşar dizdim.)

2 yorum:

Related Posts with Thumbnails