20 adet volovan
Yumurta sarısı
200 gr kokteyl sosis
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı salça
10-12 adet cherry domates (2'ye bölünmüş)
Karabiber - Tuz - Kekik
1 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
100 gr rendelenmiş kaşar
Volovan yapılışı :
Milföy hamurlarını su bardağı ile kesiyoruz. Kenar halka için de ayrı bir adet su bardağı ile kesilmiş hamuru bir de çay bardağı ile kesip, diğerinin üzerine koyuyoruz. Yumurta sarısı sürüp, çatalla çeşitli yerlerinden deliyor ve yağlı kağıdın zerine dizip, 200 derece fırında kızarana kadar pişiririyoruz.
(Volovan, hazır olarak da bulunabiliyormuş. Müge hanım Metro markette bulmuş fakat ben bulamadım.)
Fırından çıktıklarında bardak gibi gözüküyorlar.
İç malzeme :
Sıvıyağı tavaya koyuyoruz. İnce doğranmış biberleri kavurmaya
başlıyoruz. Sosisleri de ufak ufak dilimliyoruz ve biberlerle kavurmak üzere
tavaya alıyoruz. Sosisler renk değiştirince sıcak suda erittiğimiz salçayı ilave
ediyoruz. Baharatlarını da ilave edip, son olarak domatesleri koyuyoruz. Hafifçe
suyunu çekene kadar kaynatıp , ocağın altını kapatıyoruz.
Bu malzemeyi volovanların içine doldurup , üzerlerini rende kaşar ile
süslüyoruz.
Misafirleriniz geldiğinde , 5 dk önce ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık
5 dk kadar volovanları tutarsanız, sıcacık ve lezzetli bir ikramınız
olacaktır.
Bu arada volovan hamurunun iç malzemesini çeşitlendirmek mümkün... Hatta
soğuk olarak ikram etmek de.. Mesela akşam yemeğine gelen misafilerinize içine
patlıcan salatası doldurulmuş volovanların olduğu bir tabak hazırlarsanız çok
ilgi çekecektir...
Çok güzel görünüyorlar. Elinize sağlık.
YanıtlaSilTesekkurler :)
Sil